Nämä muffinit tein mustikkasaaliin innoittamanna. Reseptin pohjana on Dagens muffin -sivujen valkosuklaamuffinit. Lisäsin reseptiin vain mustikat ja vanilliinisokerin.
Valkosuklaa-mustikkamuffinit 12 isoa tai 20-24 pientä
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1muna
50g voita sulatettuna
n. 70g valkosuklaata
mustikoita oman maun mukaan (1-1,5dl)
1tl vanilliinisokeria
Sekoita jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe keskenään
Vatkaa maito ja muna sekaisin ja lisää sulatettu voi. Kaada munamaitorasvaseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita.
Paloittele suklaa paloiksi. Joukossa saa olla isompiakin paloja. Sekoita vaniljasokeri jäisten mustikoiden joukkoon ja lisää mustikat taikinaan. Sekoita varovasti.
Paista muffinit voidellussa muffibnivuoassa uunin keskitasolla 225 asteessa n 8-12 minuuttia leivonnaisten koosta riippuen. Tarjoa kylmän maidon kera! :)
Vinkki! Jos sekoitat taikinan joukkoon sulatettuja mustikoita, taikina värjäytyy melkein kokonaan siniseksi. Käytin itse suurimman osan mustikoista jäisinä, mutta sulatin ennen lisäämistä pienen osan mikrossa, jolloin taikinaan sai kivoja marmorikuvioita .
Kommentit