Näitä on tehnyt jo pitkän aikaa mieleni kokeilla. Tänään siihen oli vihdoin hyvä syykin. Hyviä olivat!
Piparipullat
1 annos pullataikinaa (0,5l taikina)
n. 800g piparkakkutaikinaa
kananmunaa voiteluun
raesokeria
Valmista pullataikina. Kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina levyksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kauli myös piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja nosta se pullataikinan päälle. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa pötkö n. 3-4 cm paloiksi. Nosta palat muffinivuokiin kierrereuna ylöspäin. Kohota pullat uunipellillä ja leivo sillä aikaa taikinan toinen osa samalla tavoin. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele sokerilla. Paista uunissa 225 asteessa n. 10 min.
Kommentit